FAQ

Der vil naturligt være mange spørgsmål, hvis man overvejer at søge Vektor. For at gøre det lidt mere overskueligt, har vi samlet nogle af de mest spurgte spørgsmål sammen i en FAQ (Frequently Asked Questions), så man vil kunne få et overblik i de spørgsmål der er mange der har.


Hvor meget tid i dagligdagen tager det at være vektor?

Som standard skal du møde op til et ugentligt vektor-møde, hvilken dag på ugen får I besluttet indbyrdes i jeres tildelte vektorhold. Du skal også forvente at bruge lidt mere tid, da der også vil være opgaver du ville påtage dig uden for møderne.

Hvilke datoer er vigtige at sætte af til at være vektor?

Der er visse datoer der er vigtige for dig at møde op til:

 • Første Vektormøde (27. oktober efter 17:00)
 • Første uddannelsesdag (13. november)
 • vOP-tur (18. - 20. november)
 • Førstehjælp (8. januar)
 • Anden uddannelsesdag (14. januar)
 • Deltage på introdagen (24. januar)
 • Deltage på rustur i uge 4 (Dvs. ingen PF skitur 😢)
 • Hvornår og hvordan søger man?

  Se Ansøg nu.

  Hvilke slags rusture bliver tilbudt?

  • Rustur med alkohol (Dansk)
   • Består af dansktalende vektorer og russer
   • Foregår over 4 dage i en hytte væk fra campus
  • Endagstur (English)
   • Med danske russere
   • Foregår på begge campusser

  Hvad betyder det at være vektor for en anden linje?

  Hvis man har søgt for en retning, hvor der er flere ansøgninger end vektorpladser, kan man få tilbudt at være vektor for en anden linje end sin egen. Det at være vektor for en anden linje end ens egen indeholder alle de samme oplevelser som at være vektor for sin egen linje. En fordel ved at være vektor for en anden linje er, at det giver en et meget bredere netværk på DTU, man kommer til at kende mange, som man ellers aldrig ville have mødt. Da vektorer hovedsageligt er sociale vejleder, og ikke faglige, gør det ikke spor, at man ikke læser det samme som sine russere. Hvis der er noget retningsspecifikt som du som vektor skal vide, skal du ikke være bekymret, du vil få al information af vide af den KABS der står for den pågældende retning.

  Hvad får man ud af at være vektor?

  Ud over de erfaringer man får, ved at være med til at planlægge en studiestart, med rustur, introdag, kagemøder mm. vil man få et kæmpe socialt netværk. Man lærer folk fra hele DTU at kende, og man får nogle bekendskaber for livet.

  Kan man tage på ferie i sommerferien?

  Ud over de påkrævede datoer for vektorer, som står under spørgsmålet "Hvilke datoer er vigtige at sætte af", vil man have en forberedelsestur med tværholdet, og eventuelt med retningsholdet. Dette er noget der planlægges internt i holdet, men er noget som der oftest vil ligge i slutningen af sommerferien.

  Er der mange der søger vektor?

  Det afhænger meget fra linje til linje, og fra år til år, hvor mange der søger vektor, i forhold til hvor mange der er plads til. Hvis der er for mange der har søgt til vektor til en bestemt linje, vil man muligvis blive tilbudt en plads til en anden linje. Der kan læses mere under "vektor for en anden linje".

  Er der nogle ulemper ved at blive vektor?

  Det kommer til at tage tid i ens dagligdag at være vektor, både før og efter rustur. Den tid man bruger vil dog blive overskygget af det fællesskab man får dannet sig.

  Hvad betyder det at være weekendvektor?

  Som weekendvektor er forløbet det samme som for en normal vektor, forskellen er dog at man ikke har et kagehold efter rusturen. Dette betyder at man vil have et kortere vektorforløb, men stadig have samme vektoroplevelse.


  Var der ikke det du søgte svar om? Du er altid velkommen til at skrive til KABS Facebook eller på mail til [email protected] for svar på spørgsmål. Har du et spørgsmål som du tænker vil være godt at have på hjemmesiden? Send det til os her og vi vil bestræbe os på at få alle relevante spørgsmål op på siden.